Slovo trénera

08.07.2013 22:20

Milí chlapci!

Chcel by som sa vám čo najsrdečnejšie poďakovať za najkrajší futbalový zážitok v mojom živote. To akým štýlom ste odohrali tretí najväčší futbalový turnaj v Európe je naozaj paráda. Ani neviem čí mám začať futbalom alebo vašim správaním. Boli ste vynikajúci vo všetkom. Prvé miesto v skupine bez porážky a zdolať „kráľov východu“, ako si Prešovčania hovoria, to nie je náhoda. To je pravdivý obraz vašej poctivej roboty, litrov potu, výbornej partie, tréningovej driny ale hlavne bojovného srdca, futbalového premýšľania a vášho kolektívneho futbalu „jeden za všetkých, všetci za jedného“.  Jedinou náhodou bol vymyslený faul proti nám v poslednej minúte osemfinálového zápasu, kedy nás poľský rozhodca obral o aut a z polovice ihriska odkopol poľský stopér loptu, ktorá skončila v našej sieti. Vyrovnať sa nám už nepodarilo aj napriek drvivému tlaku v posledných minútach. Nevadí, aj tak ste pre mňa hviezdy. 19 bodov v skupine a 9 miesto bol sen, ktorý sa stal skutočnosťou. Preslávili ste nielen seba, obec, školu a klub ale hlavne značke ŠK Cífer ste dali punc najvyššej kvality, o čom svedčí aj Ondríkova nominácia do All stars teamu turnaja.

Milí rodičia!

Na Vaše deti, za ich profesionálny prístup, správanie sa na ihrisku ale hlavne mimo neho,  máte a musíte byť právom hrdí.

Tomi a Teo! Aj napriek tomu, že ste už nemohli kvôli veku pomôcť chlapcom na ihrisku, boli ste neodmysliteľnou súčasťou teamu. Robili ste partiu, usmerňovali starších, pomáhali mladším. Dúfam, že si z Vás všetci vzali príklad.

Milí moji chlapci. Teším sa na začiatok ďalšej sezóny a spoločnú prácu. Tak ako sa spolu tešíme, tak spolu aj smútime ak sa niečo nevydarí. Som veľmi hrdý a šťastný, že môžem byť trénerom Prípravky ŠK Cífer. Zo srdca Vám, všetkým chlapcom, ďakujem.

Chcem sa poďakovať aj M. Moravčíkovi a D. Cajovi, ktorí zase raz ukázali ako má na tisíc percent fungovať team. Ich profesionálny prístup, starostlivosť o chlapcov, ako aj odborné znalosti nášmu teamu môžu závidieť aj ligové kluby.

Poďakovanie a veľký rešpekt patrí aj rodičom, fanúšikom, kamarátom ktorí  za nami merali cestu na východ a svojim mohutným povzbudzovaním vytvorili chlapcom neskutočnú atmosféru. Ďakujem im aj za starostlivosť o chlapcov mimo ihriska. Urobili skvelú partiu pri ktorej sa hneď zabúda na každodenné  starosti. Ďakujem aj šoférovi autobusu, ktorého si chlapci okamžite obľúbili a hneď sa stal aj našim veľkým fanúšikom a kamarátom. Spomenúť musím aj našich blízkych priaznivcov a kamarátov, ktorí nám držali palce na diaľku. Za všetkých zúčastnených ďakujem aj pánovi farárovi, jeho slová uznania nám veľmi pomohli v bojoch o body.

Na záver ďakujem všetkým sponzorom, bez ktorých by sa tento krásny futbalový sen nikdy nemohol uskutočniť.

Mojim chlapcom a všetkým ktorých som spomenul, ale hlavne tím, ktorým záleží na mládežníckom futbale v Cíferi zo srdca ďakujem. Cíferko  my sme s tebu.

 

PS: Ďakujem všetkým fanúšikom a takmer  všetkým rodičom, ktorí prišli na štadión, za vrúcne privítanie a poďakovanie sa za starostlivosť o chlapcov. Ďakovačka našim, Vašim hviezdam sa naozaj vydarila.

 

tréner

Andrej Lanák

—————

Späť